sobota 24. října 2009

Študium

Všechny vzrušující příhody si pěkně vyžrala Klárka, takže na mě zbyla rutinní každodennost. Chodíme do školy. Týden je tady od neděle do pátku, v pátek večer začíná šabat.
Zápis předmětů jsme absolvovali minulý čtvrtek, ale než jsme se dostali na řadu, roztomilá úřednice nám oznámila, že si musí na půl hodiny odběhnout. My už jsme měli domluvenou prohlídku bydlení (ten den jsme našli náš sklepní byt). Že prý máme teda přijít v neděli, což jsme učinili. Ložnice bez oken má tu nevýhodu, že kdykoli se vzbudíte, je tam tma, což vede k mylné domněnce, že ještě není ráno. Do školy jsme dorazili lehce po jedné a k našemu překvapení nám roztomilá administrátorka oznámila, že už je skoro všechno obsazené. Můj rozvrh se pyšnil třemi předměty a Klárčin byl o jeden nebo o dva bohatší. Naštěstí máme 2 navzájem kombinovatelné možnosti - zajít si na hodinu, kde není místo, a snažit se tam vklínit, nebo zkusit jiný obor.

Můj rozvrh:

Neděle
Historie Jeruzaléma

Pondělí
Video art - 10:00 - 13:00. Čím méně je to koukatelné, tím více je to art. Myslím, že s Pahýlem (můj první pokus o film) objedu pár artových festivalů.
Dokument - 14:00 - 17:00. Pokusili jsme se vklínit na dokument, který učí stejný člověk jako videoart. Vykopnul nás.

Úterý
Kamera / experimentální video - 10:00 - 13:00 Tady ještě nejsem úplně rozhodnutý, co si vybrat. Obojí tento týden odpadlo
Scénáristika 14:00 - 17:00. Nikdy jsem si nemyslel, že by mě scénaristika v hebrejštině mohla tak bavit

Středa
Videoklip 10:00 - 13:00. Jednoznačně největší překvapení. Workshop z jiného oboru, vede jej izraelská popová hvězda (dívka, která mi ho popisovala byla nesporně jeho fanynka). Máme se rozdělit do skupin po dvou až třech lidech a výstupem každé budou videoklipy současných izraelských autorů, které poběží na kMTV (košer MTV). Ukazoval nám videoklipy z minulých let a je to velká výzva!

Čtvrtek
Krátký dokument 14:00 - 17:00. Definice krátkého dokumentu: Nesmí být delší než doba, po kterou i ten nejtěžší prostatik udrží moč. Tento formát schválila Česká odborně-lékařská evropská komise (zkráceně ČOLEK).
7 smrtelných hříchů 17:00 - 20:30. Nějaká konceptuální výtvarná mazanice. Výuční čtvrtek jsme ještě neměli, tkaže nmůžu referovat

Pátek
Fotografování 9:00 - 14:00.

Kromě těchto regulérních hodin máme ještě každý večer 3 hodiny intenzivního kurzu hebrejštiny. Ten je tak intenzivní, že jsem kvůli němu musel vymazat část vzpomínek z dětství a oželet některé motorické a kognitivní schopnosti, abych si zapamatoval, jak se řekne "Jak se jmenuješ?" (Ech kohim lecha?) nebo "Jsem z Česka, ale teď jsem v Jeruzalému" (Ani mi Čechia aval achšav ani be Jerušalaim). Omlouvám se tedy starým kamarádům, které po svém příjezdu nepoznám.

1 komentář:

  1. máš to dost vtipný, chlapče hlavně ten ČOLEK nás rozchechtal tutaj vespolek

    OdpovědětVymazat